Οι αρχές της Συρίας συνέλαβαν μια διάσημη ψυχαναλύτρια στο αεροδρόμιο της Δαμασκού την ώρα που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το Παρίσι, ανακοίνωσε ο σύζυγός της. "Η σύζυγός μου Δρ Ράφα Νασέντ συνελήφθη το Σάββατο από πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, στον πρώτο έλεγχο των αποσκευών της στις αναχωρήσεις του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού", δήλωσε ο Φαϊσάλ Μοχάμαντ Αμπντάλα, καθηγητής της Αρχαίας Ιστορίας στο πανεπιστήμιο της συριακής πρωτεύουσας.

"Η σύζυγός μου, 66 χρόνων, υποφέρει από αρκετές ασθένειες και μετέβαινε στο Παρίσι για οικογενειακούς λόγους και για λόγους υγείας", πρόσθεσε ο ίδιος.

"Έχω την πρόθεση να αρχίσω τις νομικές διαδικασίες στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να λάβω μια επίσημη απάντηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η σύζυγός μου", τόνισε.

Γαλλόφωνη, η Ράφα Νασέντ, πήρε δίπλωμα κλινικής ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο του Παρισιού και ήταν η πρώτη γυναίκα ψυχαναλύτρια που άσκησε το επάγγελμα αυτό στη Συρία. Ίδρυσε τη Σχολή Ψυχανάλυσης της Δαμασκού σε συνεργασία με γάλλους συναδέλφους της.

TAGS