Η Τουρκία μπορεί να εξαπολύσει χερσαία διασυνοριακή επίθεση εναντίον κούρδων αυτονομιστών στο βόρειο Ιράκ «ανά πάσα στιγμή», ανάλογα με την πορεία των συνομιλιών της με το Ιράκ, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών. «Διασυνοριακές επιχειρήσεις μπορεί να γίνουν από αέρος ή από ξηράς. Ανάλογα με τις συνομιλίες με τον γείτονά μας οι επιχειρήσεις αυτές μπορεί να πραγματοποιηθούν ανά πάσα στιγμή», δήλωσε προς δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν.

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της τουρκικής διπλωματίας, ο Φεριντούν Σινιρλίογλου μετέβη πρόσφατα στο Ιράκ για να συναντηθεί με τις ιρακινές αρχές στη Βαγδάτη και με τις κουρδικές αρχές στο Αρμπίλ (βόρειο Ιράκ).

Ο Σαχίν έκανε τις δηλώσεις αυτές ενώ ο τουρκικός Τύπος και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία, θέατρο συγκρούσεων με τους κούρδους αυτονομιστές, αναφέρουν πως γίνονται προετοιμασίες για μια μεγάλη διασυνοριακή επιχείρηση εναντίον των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που βρίσκονται στα βουνά του βόρειου Ιράκ.