Τουλάχιστον 14 Αφγανοί, πολίτες και αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε μια σειρά επιθέσεων των ταλιμπάν στην Καμπούλ με στόχο το γενικό επιτελείο των ΝΑΤΟικών δυνάμεων και την αμερικανική πρεσβεία, μετά 19 ώρες συγκρούσεων, σύμφωνα με την Isaf και το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών. Εντεκα πολίτες σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν σύμφωνα με τη ΝΑΤΟική δύναμη, που διευκρινίζει ότι έξι στρατιώτες της τραυματίστηκαν επίσης.

Οι δύο τελευταίοι από τους καμικάζι βομβιστές είχαν οχυρωθεί σε ένα πολυώροφο υπό κατασκευή κτίριο από το βράδυ της Τρίτης και σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά των αστυνομικών, ανακοίνωσε ο Σίντι Σιντίκι εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Οι δράστες είναι νεκροί και οι συγκρούσεις τερματίστηκαν. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν έξι τρομοκράτες και είναι νεκροί», διευκρίνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Isaf αντισυνταγματάρχη Τζέμι Κάμινγκς, 11 πολίτες σκοτώθηκαν ανάμεσά τους τρία παιδιά και 19 τραυματίστηκαν.

Οι επιθέσεις άρχισαν χθες Τρίτη το μεσημέρι με βασικούς στόχους το γενικό επιτελείο της Isaf και την αμερικανική πρεσβεία στο κέντρο της Καμπούλ.