Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι ετοιμάζεται να μετάσχει στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ιρανικής προεδρίας. "Η υποστήριξη του λαού μπορεί να μας ενισχύσει και να υποστηρίξει την προσεχή επίσκεψή μας στη Νέα Υόρκη", σημείωσε ο Αχμαντινεζάντ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που αναμεταδόθηκαν απευθείας από την ιστοσελίδα του στο Ίντερνετ κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην επαρχία Αρνταμπίλ, στο βορειοδυτικό Ιράν.

Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει τις δηλώσεις που είχαν κάνει προηγουμένως Ιρανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο Ιρανός πρόεδρος σχεδιάζει να μετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

 Το ταξίδι αυτό γίνεται ένα χρόνο μετά την ομιλία του Αχμαντινεζάντ στον ΟΗΕ στην οποία κατηγορούσε τις ΗΠΑ για "συνωμοσία" για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Από την πρώτη εκλογή του το 2005 στην προεδρία, οι ομιλίες του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκαλούν κάθε χρόνο έντονη πολεμική.