Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σχεδιάζει να μεταβεί αύριο Πέμπτη στη Λιβύη, όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό Marianne, μία επίσκεψη που θα είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ηγέτης κράτους στη χώρα μετά την πτώση του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro ο Σαρκοζί αναμένεται να επισκεφθεί τόσο την Τρίπολη, όσο και τη Βεγγάζη.

Εξάλλου σύμφωνα με δημοσιεύματα περίπου 160 γάλλοι αστυνομικοί αναχώρησαν σήμερα για τη Λιβύη προκειμένου να πάρουν μέρος σε μία αποστολή "ασφαλείας" στην Τρίπολη.

Αυτοί οι αστυνομικοί αναμένεται να πάρουν μέρος σε μία αποστολή "ασφαλείας ενόψει της μετάβασης στο σημείο" του προέδρου, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές επιβεβαιώνοντας εν μέρει την πληροφορία για την επικείμενη επίσκεψη του Σαρκοζί στη Λιβύη, όπως αυτή αναφέρεται στον ιστότοπο του περιοδικού Marianne.

Η γαλλική προεδρία δεν έχει σχολιάσει την είδηση.

Για την επιχείρηση ασφαλείας αναμένεται να αναχωρήσουν αργότερα σήμερα δύο ξεχωριστές πτήσεις από τη Γαλλία, ενώ οι αστυνομικοί έχουν λάβει εντολή να είναι ντυμένοι με πολιτικά, να μην έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα ή φωτογραφικές μηχανές, αλλά ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η ομάδα αυτή των αστυνομικών, που θα επιστρέψει την Παρασκευή, θα έχει ως αποστολή της να διασφαλίσει την ασφάλεια ενός ξενοδοχείου, ενός νοσοκομείου και ενός τρίτου σημείου στη Τρίπολη, ενώ οι αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν να διεξαχθεί μία ανάλογη επιχείρηση και στη Βεγγάζη.

Την 1η Σεπτεμβρίου στη διάρκεια μίας συνόδου για το μέλλον της Λιβύης που διοργανώθηκε στο Παρίσι ο Σαρκοζί είχε διαβεβαιώσει ότι θα μεταβεί στη Λιβύη μόλις οι αρχές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου "εγκατασταθούν" στην Τρίπολη.
TAGS