Περίπου τριάντα ρωσικές αεροπορικές εταιρείες έχουν χαρακτηριστεί ως μη ασφαλείς και κινδυνεύουν να χάσουν τις άδειές τους, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορικών Μεταφορών της χώρας (Rosaviatsia), μία εβδομάδα μετά από το δυστύχημα που στοίχισε την ζωή 44 ανθρώπων. "Τα έγγραφα για την ακύρωση της άδειας τριών εταιρειών είναι έτοιμα", δήλωσε ο Αλεξάντρ Νεράντκο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Tην προηγούμενη εβδομάδα, επιβατικό αεροσκάφος Γιάκοβλεφ Yak-42 συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Γιάροσλαβ, 300 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας, με αποτέλεσμα 44 άνθρωποι να σκοτωθούν.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και αρκετοί ξένοι, κυρίως παίκτες του χόκεϊ επί πάγου, ανάμεσά τους ο σουηδός ολυμπιονίκης Στέφαν Λιβ, ο γερμανός διεθνής Ρόμπερτ Ντίτριχ, καθώς και πολλοί πρώην παίκτες που είχαν διακριθεί στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει ζητήσει από την κυβέρνησή του μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να είναι σε θέση να σταματήσει τα αεροπορικά ταξίδια των εταιρειών που δεν μπορούν να είναι σίγουρες για την ασφάλεια των πτήσεων.