Τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε ο ιταλός πρωθυπουργός φαίνεται πως αποτέλεσαν το «κερασάκι στην τούρτα» όσον αφορά τα ποσοστά της δημοφιλίας του στον Ιταλικό λαό.
Οι δικαστικές περιπέτειες και τα ροζ σκάνδαλα μπορεί να τον έκαναν ιδιαίτερα συμπαθή στην νεολαία, αλλά και ιδιαίτερα αντιπαθή σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες, ωστόσο τα 54 δισεκατομμύρια ευρώ που αποφάσισε να εξοικονομήσει μπας και εξυγιάνει λίγο τα δημόσια οικονομικά της χώρας του «γκρέμισαν» το μύθο του.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα η Repubblica, η δημότικότητα του Ιταλού πρωθυπουργού βρέθηκε στο 24% το Σεπτέμβριο ποσοστό που αποτελεί ιστορικό χαμηλό για τον Καβαλιέρε.

Ο 75χρονος ηγέτης βρέθηκε με το 64% των πολιτών απέναντι του, ενώ η εμπιστοσύνη στο σύνολο της ιταλικής κυβέρνησης  βρέθηκε στο 19%.

Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει επίσης ότι η αριστερά συγκεντρώνει το 44% των προθέσεων ψήφου έναντι 37,5% που λαμβάνει η δεξιά, ενώ ο κεντρώος, τρίτος πόλος, συγκεντρώνει το 13%.
 
Τη δημοσκόπηση διεξήγαγε το Ινστιτούτο IPR Marketing έρευνα στις 13 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.000 ερωτηθέντων για λογαριασμό της ιταλικής εφημερίδας.