ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στα νησιά Φίτζι

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2011, 08:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στα νησιά Φίτζι
Facebook Twitter Whatsapp
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, στην περιοχή των νησιών Φίτζι, το πρωί της Παρασκευής, ανέφερε το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο USGS, χωρίς πάντως να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι ή να αναφερθούν υλικές ζημιές.
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, στην περιοχή των νησιών Φίτζι, το πρωί της Παρασκευής, ανέφερε το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο USGS, χωρίς πάντως να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι ή να αναφερθούν υλικές ζημιές. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:30 τοπική ώρα (22:30 την Πέμπτη ώρα Ελλάδας) και εντοπίστηκε σε εστιακό βάθος 593 χλμ., σε απόσταση 120 χλμ. από το νησί Εντόι, στα Φίτζι, και περίπου 421 χλμ. από την πρωτεύουσα της Τόνγκα, Νουκουαλόφα, σύμφωνα με το USGS.

Όμως η ισχυρή σεισμική δόνηση δεν προκάλεσε σεισμικά κύματα, ή τσουνάμι, κατά τις πρώτες πληροφορίες από το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η περιοχή όπου κατεγράφη η δόνηση βρίσκεται στο λεγόμενο «κύκλο του πυρός» στον Ειρηνικό, όπου σημειώνονται συχνά σεισμοί και ηφαιστειακές εκρήξεις.