Η Συρία ανέπτυξε άρματα μάχης και στρατιωτικές μονάδες σ' όλη τη χώρα καθώς αναμένονται σήμερα διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, οι οποίες μπαίνουν πλέον στον έβδομο μήνα. Με σύνθημα «συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε το καθεστώς», σύροι ακτιβιστές σχεδιάζουν να διαδηλώσουν σήμερα μετά την προσευχή της Παρασκευής.

«Δεν θα σταματήσουμε όση βία κι αν χρησιμοποιήσει αυτό το καθεστώς εναντίον μας», δήλωσε ο Όμαρ Ιντλίμπι, εκπρόσωπος της οργάνωσης ακτιβιστών «Τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές».

Στο μεταξύ, οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας συνέχισαν τις ευρείας κλίμακας έρευνες για λιποτάκτες και σε περιοχές γύρω από τα βόρεια λιβανο-συριακά σύνορα.

Ένας Λιβανέζος τραυματίσθηκε στη διάρκεια της νύκτας από πυροβολισμούς που ρίχτηκαν από την άλλη πλευρά των συνόρων στην περιφέρεια Άκαρ, λίγες ώρες αφού συριακά στρατεύματα άνοιξαν κατά λάθος πυρ εναντίον μιας μονάδας του λιβανικού στρατού στην περιοχή.

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε πως ο Άχμαντ Ζεϊντάν Άχμαντ τραυματίσθηκε από πυρά που έπληξαν σπίτια στο λιβανικό χωριό Κεναϊσέχ.

Χθες Πέμπτη 15 στρατιώτες του συριακού στρατού πέρασαν για λίγο στο λιβανικό έδαφος στη διάρκεια καταδίωξης ανθρώπων που διέφευγαν στην περιοχή του Άκαρ.

Αρκετές εκατοντάδες σύροι πρόσφυγες και λιποτάκτες έχουν διαφύγει σε περιοχές του βορείου Λιβάνου και ιδιαίτερα στην περιφέρεια Άκαρ αφότου άρχισαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στα μέσα Μαρτίου.