Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαμαρτύρονταν σήμερα το μεσημέρι στο Κάιρο εναντίον της παράτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Αίγυπτο, μία απόφαση που έχει αυξήσει τη δυσαρέσκεια για τη διαχείρηση της πολιτικής μετάβασης που έχει αναλάβει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που βρίσκεται στην εξουσία.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ όπου ο ιμάμης Γκομάα Μοχάμεντ, που προΐστατο της προσευχής της Παρασκευής, ζήτησε να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά και να δοθεί τέλος στις δίκες πολιτών από στρατοδικεία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

"Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι αντίθετη στα αιτήματα της επανάστασης", δήλωσε ο Μοχάμεντ.

Ο ιμάμης επανέλαβε εξάλλου το αίτημα για τη διαμόρφωση ενός "συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για τη διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών" ώστε να επανέλθει η εξουσία στους πολιτικούς.

Εξάλλου, χθες Πέμπτη και η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία ζήτησε την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης καταγγέλοντας την πρόσφατη απόφαση για την παράτασή της, η οποία αποτελεί, σύμφωνα με την οργάνωση, "σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".