Μεγάλες σκοτούρες έχει ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαρρεύσουν στον Τύπο γαργαλιστικά αποσπάσματα από την υποκλοπή χιλιάδων τηλεφωνημάτων των μελών του δικτύου που προμήθευε τις πόρνες στα περίφημα πάρτι «μπούνγκα - μπούνγκα». Στα εν λόγω αποσπάσματα, ο Σίλβιο δεν φαίνεται να εκφράζει και την καλύτερη άποψη για την γερμανίδα καγκελάριο. Υστερα από την απαγγελία κατηγοριών σε οκτώ άτομα επειδή προμήθευαν ιερόδουλες στον Καβαλιέρε - ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως οι γυναίκες αυτές πληρώνονταν - κυκλοφόρησε στις εφημερίδες η απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας του 75χρονου ηγέτη με διευθυντή εφημερίδας στις αρχές Ιουλίου, στην οποία ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε στην Αγκελα Μέρκελ ως «μια χοντροκώ... που κανείς δεν την πηδ...».

Πέντε ιταλοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν σε γραπτή δήλωσή τους «απαράδεκτο» να κάνει ένας ηγέτης χυδαία σχόλια για την εμφάνιση μιας γυναίκας, πόσο μάλλον της γερμανίδας καγκελάριου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής διαρροές, ο άνθρωπος που προμήθευε τις ιερόδουλες προσέφερε επίσης σε μια γνωστή ηθοποιό της ιταλικής τηλεόρασης, την Μανουέλα Αρκούρι, την ευκαιρία να παρουσιάσει τον ετήσιο διαγωνισμό τραγουδιού του Σαν Ρέμο, με αντάλλαγμα να κάνει σεξ με τον Μπερλουσκόνι. Η ίδια η Αρκούρι λέει ότι αρνήθηκε την πρόταση.

Οπως έγινε εμφανές στην ακροαματική διαδικασία για την απαγγελία κατηγοριών στους οκτώ προμηθευτές ιερόδουλων, το «ιδιωτικό χαρέμι» του Καβαλιέρε περιλάμβανε γύρω στις 30 γυναίκες που πήγαιναν στα πάρτι στην ιδιωτική του κατοικία το 2008 και 2009. Ανάμεσα στις γυναίκες αυτές ήταν η Πατρίτσια Ντ' Αντάριο, κολ γκερλ που έγραψε βιβλίο για τις σεξουαλικές συνευρέσεις της με τον Μπερλουσκόνι, η ρουμάνα σόου γούμαν Ιωάννα Βίσαν, το μοντέλο εσωρούχων Φραντσέσκα Λάνα, το μοντέλο αντρικών περιοδικών Καμίλ Κορντέιρο Σαράο και οι επίδοξες σόου γούμαν Μπάρμπαρα Μοντερεάλε, Σάρα Τομάζι και Μπάρμπαρα Γκουέρα.

Ο ιταλός πρωθυπουργός αρνείται ότι έκανε κάτι επιλήψιμο και δηλώνει θύμα «αριστερών δικαστών». Η δημοτικότητά του βρίσκεται στο ναδίρ: μόλις 24% από 62% που ήταν λίγο μετά την επανεκλογή του το 2008 - αποτέλεσμα όχι τόσο των σεξουαλικών σκανδάλων όσο του πακέτου λιτότητας που πέρασε η κυβέρνηση την Τετάρτη.

Οι δικαστές επιθυμούν να ανακρίνουν τον Μπερλουσκόνι για τα σεξουαλικά σκάνδαλα και απειλούν ότι, αν συνεχίσει να τους αποφεύγει, θα ζητήσουν από την αστυνομία να τον οδηγήσει για κατάθεση.

Οι γκάφες του, που περιγράφονται με πιπεράτες λεπτομέρειες στον Τύπο, την ώρα που η Ιταλία αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση, τροφοδοτούν τις αμφιβολίες για το αν ο Μπερλουσκόνι είναι ικανός να χειριστεί μια τόσο κρίσιμη κατάσταση.


Πηγή: Το Βήμα