Ανεβαίνουν οι τόνοι στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στηλιτεύει τον συνάδελφό του υπουργό Οικονομίας που προκάλεσε πανικό στις αγορές, κάνοντας λόγο για χρεοκοπία της Ελλάδας.
"Με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές της καγκελαρίας, ο υπουργός Οικονομικών είναι αρμόδιος για θέματα που αφορούν το ευρώ", δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Μπιλντ αμ Ζόνταγκ.

"Στη δημοκρατία προέχει η ελευθερία της έκφρασης. Όμως στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρμόδιος για την οικονομική πολιτική είναι ο υπουργός Οικονομικών", πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον Φιλελεύθερο υπουργό Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα, με άρθρο του στο γερμανικό Τύπο, υποστήριξε ότι η ελεγχόμενη πτώχευση μπορεί να είναι μια λύση για την Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του Ρέσλερ έριξαν λάδι στη φωτιά των ευρωπαϊκών αγορών και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χρειάστηκε να παρέμβει για να ηρεμήσει την κατάσταση.