Ο ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν ακύρωσε την προγραμματισμένη εμφάνισή του στην τελετή απονομής των βραβείων Emmy επειδή το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, που τα μεταδίδει, λογόκρινε ένα αστείο για τον ιδιοκτήτη του, Ρούπερτ Μέρντοκ. Το σκάνδαλο ήλθε στην δημοσιότητα καθώς οι τηλεοπτικοί αστέρες του Χόλιγουντ συγκεντρώνονταν για την ετήσια απονομή των βραβείων της αμερικάνικης τηλεοπτικής βιομηχανίας.

Ο Μπόλντουιν, 53 ετών, ο οποίος έχει κερδίσει δύο βραβεία Έμμυ πρώτου ρόλου για την κωμική σειρά 30 Rock, στην οποία πρωταγωνιστεί, εμφανιζόταν σε ένα σύντομο βίντεο που περιλάμβανε ένα αστείο για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στο οποίο έχει εμπλακεί η News Corporation, η αυτοκρατορία των ΜΜΕ του Μέρντοκ. Στο βίντεο, ο Μπόλντουιν μιλάει στο τηλέφωνο και ξαφνικά απευθύνεται ονομαστικά στον Ρούπερτ Μέρντοκ και λέει ότι τον ακούει που παρακολουθεί.

Όμως το Φοξ έκοψε το βίντεο, ωθώντας τον Μπόλντουιν να ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την τελετή. «Το Φοξ έκοψε το αστείο μου για τις παρακολουθήσεις της NewsCorp», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter. «Είναι βλακώδες, διότι νομίζω ότι θα βελτίωνε την εικόνα τους. Λίγο».