Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι "ενδιαφέρεται" για μια συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και επανέλαβε το αίτημά του για άμεσες διαπραγματεύσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του.
"Ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται για μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής στη Νέα Υόρκη", αναφέρεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μερικές ημέρες πριν από την υποβολή την Παρασκευή από τον Μαχμούντ Αμπάς του αιτήματος για την πλήρη ένταξη ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ.

"Καλώ τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής να ξεκινήσει τις άμεσες διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη, οι οποίες θα συνεχιστούν στη συνέχεια στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα" στη Δυτική Όχθη, προσέθεσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, επαναλαμβάνοντας τη θέση αυτή του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ο Νετανιάχου αναμένεται να συναντηθεί την Τετάρτη με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και να μιλήσει την Παρασκευή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την ίδια ημέρα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο