Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ μίλησαν το βράδυ της Δευτέρας τηλεφωνικώς για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και για το Μεσανατολικό, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν στο γεγονός ότι είναι απαραίτητη μια συντονισμένη δράση τους προσεχείς μήνες για να υπάρξει ανταπόκριση στις σημερινές δυσκολίες της οικονομίας και για να εξασφαλιστεί μια ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας», διευκρίνισε η αμερικανική προεδρία σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα την ώρα που ο Ομπάμα μετέβαινε αεροπορικώς στη Νέα Υόρκη, όπου θα μετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με tovima.gr, o Λευκός Οίκος προσέθεσε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

«Ο πρόεδρος ευχαρίστησε την καγκελάριο για τη δέσμευσή της στην ειρηνευτική διαδικασία και την προσωπική της συμμετοχή στις επαφές με τις διάφορες πλευρές για να διευκολυνθεί μια επιστροφή σε άμεσες διαπραγματεύσεις» ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, προσέθεσε η ίδια πηγή.