Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε στο κέντρο της Άγκυρας, με τις πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών να είναι συγκεχυμένες. Η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο της Άγκυρας προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν κρυμμένος σ' ένα αυτοκίνητο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα. «Ένα όχημα πήρε φωτιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια βόμβα στο εσωτερικό του», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Μπεσίρ Αταλάι, άλλο αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, η έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό 15 ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού ΝΤV, οι νεκροί της έκρηξης, φτάνουν μέχρι στιγμής τους δύο, όμως ένας δήμαρχος είπε ότι δεν υπάρχουν νεκροί.

Ο κυβερνήτης της Άγκυρας Αλααντίν Γιουκσέλ αρνήθηκε να μιλήσει για επίθεση, υπογραμμίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται. «Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, η έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό 27 ανθρώπων.

Άλλα τηλεοπτικά δίκτυα ανέφεραν πως μια γυναίκα συνελήφθη κοντά στον τόπο της έκρηξης ενώ φώναζε συνθήματα.

Καπνός υψώθηκε από την περιοχή, στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, ενώ σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν σε κοντινά κτίρια και οχήματα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε, επικαλούμενο το τουρκικό NTV πως η έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Κιζιλάι και πως η μικρής έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι το σημείο της έκρηξης είναι κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς και μπροστά από την περιφερειακή διοίκηση της περιοχής Τσάκαγια.