Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα στην αστυνομία και σε μερικές εκατοντάδες Τυνήσιους μετανάστες οι οποίοι διαδήλωσαν σήμερα στο μικρό ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα, με αποτέλεσμα δώδεκα άτομα να τραυματιστούν, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Αστυνομικοί εξοπλισμένοι με κράνη και ασπίδες συγκρούστηκαν σήμερα με τους μετανάστες και σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και δέκα Τυνήσιοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Από χθες Τρίτη σημειώθηκαν εντάσεις στο νησί, όταν ορισμένοι μετανάστες έβαλαν φωτιά σε ένα κέντρο υποδοχής, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια επαναπατρισμού τους. Περίπου 300 Τυνήσιοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Λαμπεντούζα φωνάζοντας "Ελευθερία, ελευθερία".

Στις συγκρούσεις ενεπλάκησαν και οι κάτοικοι του νησιού οι οποίοι άρχισαν να πετούν πέτρες, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Στην Λαμπεντούζα από την αρχή του έτους έχουν συρρεύσει χιλιάδες κάτοικοι από την βόρεια Αφρική (κυρίως από Λιβύη και Τυνησία), μετά το ξέσπαμα των αραβικών εξεγέρσεων.