Λογιστές του ρωσικού στρατού υπεξαίρεσαν περισσότερα από 13 εκατομμύρια ρούβλια (2,6 εκατομμύρια ευρώ) από τα χρήματα του προϋπολογισμού που προορίζονταν για τους στρατιώτες που μετέχουν στις "αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις" στην Τσετσενία, αποκαλύπτει η εφημερίδα Nezavissima Gazeta. Σύμφωνα με τη ρωσική εισαγγελία, οι λογιστές αυτοί, ο αριθμός των οποίων δεν διευκρινίζεται, επί δύο χρόνια παρακρατούσαν παράνομα χρήματα, παραποιώντας επίσημα έγγραφα.

"Με κλεμμένα χρήματα αγόρασαν ακριβά αυτοκίνητα, ακίνητα και άνοιξαν λογαριασμούς σε μεγάλες τράπεζες", τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα.

Η Nezavissimaa Gazeta επισημαίνει πως η υπόθεση αυτή αποτελεί άλλη μια απόδειξη για το επίπεδο της διαφθοράς στο ρωσικό στρατό.

Οι ρωσικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της διαφθοράς στη χώρα, όμως ο πρόεδρος Μεντβέντεφ έχει πολλές φορές παραδεχτεί πως οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν καταλήξει σε επιτυχία.

"Αυτά τα στοιχεία δείχνουν πως στις στρατιωτικές υπηρεσίες όλα τα συστήματα ελέγχου των εξόδων έχουν καταρρεύσει", επισημαίνει η εφημερίδα.