Οι τελευταίες ταυρομαχίες στη Βαρκελώνη


Στην ιστορία, τουλάχιστον για την Καταλονία, περνούν οι ταυρομαχίες, καθώς μερικοί από τους κορυφαίους ταυρομάχους της Ισπανίας συγκεντρώνονται στην Βαρκελώνη για τους τελευταίους αγώνες πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση του σπορ -ή κατ' άλλους, βάρβαρου εθίμου- που ψήφισε η περιφερειακή κυβέρνηση. Η απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Καταλονία τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το τελευταίο με προγραμματισμένους αγώνες.

Η αρένα Monumental, το επίκεντρο των «αποχαιρετιστήριων αγώνων», θα είναι γεμάτη με 20.000 θεατές διαδοχικά το Σάββατο και την Κυριακή, όπου ο Σεραφίν Μαρίν θα γίνει ο τελευταίος ματαδόρ που σκοτώνει ταύρο σε αγώνα στην Καταλονία.

Στο Monumental θα βρεθούν επίσης ορισμένοι από τους διασημότερους Ισπανούς ταυρομάχους, όπως ο Χοσέ Τομάς, ο Μοράντε δε λα Πούεμπλα και ο Χοσέ Μαρία Μανσαράνες.

Κεντρικής όμως σημασίας είναι, όπως σημειώνει η El Pais, ότι το «ξεπούλημα» της Monumental αυτό το Σαββατοκύριακο αποτελεί εξαίρεση για τις τελευταίες σεζόν: Η αρένα γέμιζε, στις καλύτερες ημέρες της τον τελευταίο καιρό, το πολύ μέχρι τη μέση, και μάλιστα κυρίως μόνο με τουρίστες.

H Καταλονία είχε γίνει πέρυσι η δεύτερη ισπανική περιφέρεια που έθετε εκτός νόμου τις ταυρομαχίες -στην πρώτη απαγόρευση στην ισπανική επικράτεια είχαν προχωρήσει ήδη από το 1991 τα Κανάρια Νησιά, όπου το έθιμο δεν ήταν ούτως ή άλλως ιδιαίτερα δημοφιλές.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο