Μία 13χρονη Πακιστανή που κρίθηκε ένοχη για βλασφημία αποβλήθηκε από το σχολείο της και μαζί με την μητέρα της οδηγήθηκε έξω από το χωριό όπου έμενε στο βόρειο Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.
Η Δύση συχνά επικρίνει την αντιμετώπιση από τις πακιστανικές αρχές των ανθρώπων που κρίνονται ένοχοι για βλασφημία προς το Ισλάμ, την οποία καταγγέλλουν ως μέσο καταπίεσης των μειονοτήτων, κυρίως των Χριστιανών.

Η Φαριάλ Ταουσέεφ, μαθήτρια που ζει στην πόλη Χαβελιάν κοντά στο Αμποταμπάντ, έγραψε στο μάθημα της ποίησης ένα σχόλιο για τον προφήτη Μωάμεθ που θεωρήθηκε βλάσφημο, εξήγησε η διευθύντρια του σχολείου Τζουνάιντ Σαρφράζ.

"Το ομολόγησε εξηγώντας ότι έκανε λάθος. Αφού συμβουλεύθηκε τους τοπικούς θρησκευτικούς αξιωματούχους, η διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε να την αποβάλει", πρόσθεσε.

"Η μαθήτρια οδηγήθηκε έξω από την πόλη μαζί με την μητέρα της, μία νοσοκόμα", επεσήμανε η Σαρφράζ διευκρινίζοντας ότι αυτό έγινε για λόγους ασφαλείας, ώστε καμία από τις δύο να μην δεχθεί απειλές από τους κατοίκους.