Την υπουργό Παιδείας έβαλαν το σαββατοκύριακο στο στόχαστρο οι ιταλικές εφημερίδες και τα ιστολόγια για την "υπερηχητική" γκάφα της και την "ανακάλυψη" μιας σήραγγας που ενώνει τη Γενεύη της Ελβετίας με την κεντρική Ιταλία.
"Η Ιταλία συνέβαλε στην κατασκευή της σήραγγας μεταξύ του CERN (στην Ελβετία) και του εργαστηρίου Γκραν Σάσο (στην κεντρική Ιταλία) όπου έγιναν τα πειράματα, χορηγώντας περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ" ανέφερε η Μαριαστέλα Τζελμίνι σε ανακοίνωσή της με την οποία χαιρέτιζε την ανακάλυψη υποατομικών σωματιδίων (νετρίνο) που ταξιδεύουν γρηγορότερα και από το φως.

Ιστοσελίδες, εφημερίδες και κοινωνικά δίκτυα αναπαρήγαν αμέσως την γκάφα της υπουργού για το ανύπαρκτο τούνελ, το οποίο --αν υπήρχε-- θα είχε μήκος... 730 χιλιόμετρα.

Στο Twitter, τα σχόλια για το αποκαλούμενο "Τουνελτζελμίνι" δεν σταμάτησαν όλο το σαββατοκύριακο: "Δεν βλέπουμε φως στο τέλος του τούνελ επειδή το φως δεν ταξιδεύει αρκετά γρήγορα" έγραφε ένας χρήστης ενώ ένας άλλος διερωτήθηκε: "Το Τουνελτζελμίνι έχει και στάσεις, όπως το μετρό;".

"Με το Τουνελτζελμίνι θα είναι πιο εύκολο να πάμε στην Ελβετία για να καταθέσουμε τα χρήματά μας (...) φοροδιαφυγή ταχύτερη κι από το φως!" σχολίασε ένας χρήστης στο Facebook.

Το υπουργείο από την πλευρά του χαρακτήρισε "γελοία" και "αβάσιμα" τα σχόλια, σπεύδοντας ωστόσο να διορθώσει τη γκάφα με την επισήμανση ότι η υπουργός αναφερόταν σε μια σήραγγα μήκους ενός χιλιομέτρου.