Οι Ηνωμένες Πολιτείες "είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τον επόμενο Ρώσο πρόεδρο, όποιος κι αν είναι", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν για την προεδρία το 2012.
Εναπόκειται στον "ρωσικό λαό" να επιλέξει τον επόμενο πρόεδρό του, δήλωσε ο Μάρκ Τόνερ, αλλά το να εργαστούμε μαζί του αυτό θα είναι "προφανώς προς το αμοιβαίο συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και του κόσμου".

Ο σημερινός Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρότεινε το Σάββατο να είναι ο Πούτιν υποψήφιος για να τον διαδεχτεί τον Μάρτιο του 2012, εγγυώμενος σχεδόν την επιστροφή του τελευταίου στο ανώτατο αξίωμα.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Tόμι Βιέτορ, δήλωσε την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να συνεχίσουν την πολιτική της "ανάκαμψης" με τη Ρωσία, όποιος και αν είναι ο επόμενος Ρώσος πρόεδρος.

"Η πολιτική της ανάκαμψης ήταν πάντα συνδεδεμένη με τα εθνικά μας συμφέροντα και όχι με μεμονωμένες προσωπικότητες", αναφέρει ο αμερικανός εκπρόσωπος σε δήλωσή του που εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο.