Ο Μουάμαρ Καντάφι πιστεύεται ότι βρίσκεται υπό την προστασία μελών της φυλής Τουαρέγκ στην πόλη Γκανταμές της δυτικής Λιβύης, δήλωσε ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος. "Μια φυλή, η Τουαρέγκ, εξακολουθεί να υποστηρίζει τον Καντάφι, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται στην περιοχή της Γκανταμές, νότια", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς αργά χθες ο Χισάμ Μπουχαζιάρ, ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος της νέας ηγεσίας της Λιβύης.

Ο Μουάμαρ Καντάφι πιστεύεται ότι βρισκόταν στην πόλη Σάμνου της νότιας Λιβύης πριν από μια εβδομάδα, πριν μεταβεί στην πόλη Γαντάμις.

Ο Χισάμ Μπουχαζιάρ, συντονιστής της επιχείρησης σύλληψης του Καντάφι, τόνισε ότι γιος του έκπτωτου ηγέτη της Λιβύης Σάιφ αλ-Ισλάμ βρίσκεται στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ και ο άλλος του γιος, ο Μουτάσεμ, βρίσκεται στη Σύρτη, γενέτειρα της οικογένειάς του.

"Και οι δυο σκέπτονται να εγκαταλείψουν τη Λιβύη πιθανότατα για το Νίγηρα", πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η Σύρτη, ένα από τα τελευταία οχυρά του Καντάφι είναι περικυκλωμένη από δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και βομβαρδίζεται από αεροπλάνα του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Μπουχαζιάρ, οι περισσότερες φυλές νότια είναι κατά του Καντάφι με εξαίρεση την Τουαρέγκ που συνεχίζει να τον υποστηρίζει.

Η κόρη του Καντάφι, Αΐσα, τα αδέλφια της Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ, η μητέρα τους Σάφια και πολλά ακόμα μέλη της οικογένειας διέφυγαν στην Αλγερία τον Αύγουστο όπου ζουν από τότε.


TAGS