Περπάτησε – στην κυριολεξία – τον κόσμο όλο.
Το 2000, ο Καναδός Ζαν Μπελιβό, ξεκίνησε να περπατά στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα για να ξεχάσει ότι η μικρή επιχείρηση του είχε χρεοκοπήσει.

Από τότε, πέρασε βουνά, ερήμους, θάλασσες, βρέθηκε και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη με ελάχιστα λεφτά και λίγα ρούχα που είχε μέσα σε ένα καροτσάκι.

Κοιμόταν κάτω από γέφυρες, σε ξενώνες αστέγων ή σε σπίτια ανθρώπων που άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες τους προσφέροντας του ένα πιάτο φαί και ένα κρεβάτι να ξεκουραστεί.

Ο 56χρονος πλέον Μπελιβό βρίσκεται στο Μόντρεαλ μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από το σπίτι του πια, από εκεί που ξεκίνησε τη μεγάλη περιπέτεια του.

Συνολικά περπάτησε 75.000 χιλιόμετρα, βρέθηκε σε 64 χώρες. Σ' αυτά τα έντεκα χρόνια εΕρωτεύτηκε στο Μεξικό - για εννιά ημέρες - φόρεσε τουρμπάνι στο Σουδάν, έφαγε έντομα στην Αφρική, σκύλο στην Κορέα και φίδια στην Κίνα ενώ στις Φιλιππίνες τον φρουρούσαν στρατιώτες, παρ' όλο που δηλώνει ειρηνιστής.

Αρρώστησε σοβαρά μόνο μία φορά και νοσηλεύτηκε στην Αλγερία. Μόλις μία φορά δέχτηκε επίθεση, από δύο νεαρούς μεθυσμένους στη Νότια Αφρική. Στην Αντίς Αμπέμπα τον συνέλαβαν, χωρίς μέχρι και σήμερα να μάθει το λόγο, και τον άφησαν ελεύθερο την επόμενη ημέρα.

Το ταξίδι του στοίχιζε περίπου 4.000 δολάρια κάθε χρόνο, χρήματα που ο Μπελιβό εξασφάλιζε χάρη στη σύντροφό του, αφού δεν απέκτησε ποτέ κάποιον χορηγό. Σήμερα, δεν έχει χρήματα αλλά αισθάνεται πλούσιος. "Έφυγα άδειος αλλά επέστρεψα με πνευματικά εφόδια", είπε χαρακτηριστικά.

Σκοπεύει να γράψει ένα βιβλίο, να δώσει διαλέξεις και να προωθήσει "την αρμονία μεταξύ των ανθρώπων και την αλληλοκατανόηση".

Περισσότερα για την περιπέτεια του Μπελιβό στο site του.