Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ διέψευσε σήμερα ότι οι προσεχείς εκλογές στη Ρωσία έχουν κριθεί εκ των προτέρων μετά την απόφασή του να παραχωρήσει τη θέση του στον πολιτικό μέντορά του και σημερινό πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν. «Πώς μπορούν να κριθούν εκ των προτέρων;», διερωτήθηκε ο ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξή του η οποία θα μεταδοθεί απόψε από την τηλεόραση, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν από ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Ας αφήσουμε το λαό ν΄αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει. Ας τον αφήσουμε ν΄αποφασίσει ποια πολιτική δύναμη θα υποστηρίξει. Αυτή είναι η δημοκρατία», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, υποσχέθηκε να προβεί σε μεγάλες αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης της χώρας εάν αναλάβει πρωθυπουργός. «Η κυβέρνηση πρέπει να ανανεωθεί, θα γίνει μια πλήρης ανανέωση της κυβέρνησης, θα είναι μια κυβέρνηση που θα αποτελείται από νέα πρόσωπα. Νομίζω πως αυτό είναι σημαντικό», δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του σε ένα από τα μεγαλύτερα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

Ο Μεντβέντεφ είπε επίσης ότι ένας λόγος για την απόφαση ο Πούτιν να επιστρέψει στο Κρεμλίνο και ο ίδιος να απόσχει από τις προεδρικές εκλογές είναι ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι πιο δημοφιλής από τον ίδιο.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε στις 24 Σεπτεμβρίου ότι δε θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία κατά τις προσεχείς προεδρικές εκλογές του Μαρτίου και ζήτησε από τον Πούτιν να θέσει αυτός υποψηφιότητα.

Από την πλευρά του, ο Πούτιν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, τις οποίες αναμένεται να κερδίσει καθώς δεν υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση στη χώρα, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται περίπου 12 χρόνια.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ