Νομικές διαδικασίες σε βάρος του Σέιφ αλ Αραμπ, ενός απο τους γιούς του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, είχαν περεμποδιστεί αρκετές φορές από τις γερμανικές αρχές από το φόβο της επιδείνωσης των διπλωματικών σχέσεων με τη Λιβύη, γράφει σήμερα το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel. Σύμφωνα με το περιοδικό, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε επισημάνει πέντε φορές στο περιφερειακό Υπουργείο Δικαιοσύνης του Μονάχου ότι οι λεπτομερείς έρευνες για τον Σέιφ αλ Αραμπ, που είχε σπουδάσει στη βαυαρική πρωτεύουσα, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν διπλωματικά προβλήματα.

Μεταξύ του 2006 και του 2010, η γερμανική αστυνομία είχε δώσει εντολή για 11εκθέσεις έρευνας σε βάρος του, για λαθρεμπόριο όπλων, βίαιη συμπεριφορά κατά προσώπου, οδήγηση χωρίς άδεια, και περιφρόνηση προς τα όργανα της τάξης, οι διαδικασίες όμως παρεμποδίζονταν κάθε φορά που έφταναν σε "μια ορισμένη φάση" αναφέρει το περιοδικό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εσωτερικές αστυνομικές πηγές κατηγορούν τώρα τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND) για μπλοκάρισμα των υποθέσεων.