Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να προσφέρουν ιατρική βοήθεια στους χιλιάδες τραυματίες των συγκρούσεων στη Λιβύη, επισημαίνοντας τις ελλείψεις που υπάρχουν στη χώρα αυτή. «Έχουν 25.000 νεκρούς, 3.000 ακρωτηριασμένους και 60.000 τραυματίες, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησής τους. Θα έπρεπε να τους βοηθήσουμε», είπε ο Μακέιν μιλώντας στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού καναλιού CBS.

Ο Μακέιν, ο οποίος επέστρεψε στις ΗΠΑ μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τρίπολη μαζί με άλλους Αμερικανούς γερουσιαστές, ελπίζει ότι οι Λίβυοι τραυματίες θα μεταφερθούν στο αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο του Λάντστουλ της Γερμανίας ή ότι η Ουάσινγκτον θα στείλει ένα πλοίο-νοσοκομείο στα ανοιχτά της Τρίπολης ή, «αν κάτι τέτοιο θεωρηθεί πολύ επικίνδυνο, στη Μάλτα».

«Πρέπει να τους βοηθήσουμε. Δεν έχουν τα μέσα για να νοσηλεύσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους», επέμεινε, επισημαίνοντας ότι η ενέργεια αυτή «είναι πολύ σημαντική» για τις σχέσεις των ΗΠΑ με τις νέες αρχές της Λιβύης και το λιβυκό λαό.
TAGS