Ο βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης το 2010 φυλακισμένος κινέζος διανοούμενος και αντικαθεστωτικός, Λιού Σιαομπό, έλαβε την άδεια των κινεζικών αρχών να δεχθεί επισκέψεις μελών της οικογενείας του τον Σεπτέμβριο και να έχει μία σύντομη έξοδο από τη φυλακή εξαιτίας του θανάτου του πατέρα του, ανακοίνωσε σήμερα ο αδελφός του. "Είναι σε καλή φυσική κατάσταση", δήλωσε τηλεφωνικά ο αδελφός του διευκρινίζοντας ότι στα τέλη του Σεπτεμβρίου συναντήθηκε με τον Λιού Σιαομπό στη φυλακή, στη βορειο-ανατολική Κίνα.

Ο κινέζος αντικαθεστωτικός δέχθηκε τον Αύγουστο την επίσκεψη της συζύγου του Λιου Σιαοσουάν και στις 28 Σεπτεμβρίου την επίσκεψη των αδελφών του, διευκρίνισε. Στο μεταξύ έλαβε άδεια για σύντομη έξοδο από τη φυλακή για να επισκεφθεί το πατρικό του σπίτι και να παρευρεθεί στην κηδεία του πατέρα του.

Πρόκειται για τις πρώτες επισκέψεις που δέχεται εδώ και έναν χρόνο ο Λιού Σιαομπό, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 11 ετών για "ανατρεπτική δράση", ως ένας εκ των συντακτών του Χάρτη 08 για τη δημοκρατία στην Κίνα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS