Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, Μπεν Μπερνάνκι, δήλωσε σήμερα ότι κατανοεί ορισμένα από τα αιτήματα των "αγανακτισμένων" της Γουόλ Στριτ.
"Γενικά, οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση της οικονομίας και με όσα συμβαίνουν", είπε ο Μπερνάνκι απαντώντας σε ερώτηση ενός βουλευτή για το τι καταλαβαίνει από το μήνυμα των διαδηλωτών της Νέας Υόρκης.

"Καταγγέλλουν, όχι χωρίς λόγο, ότι τα προβλήματα του οικονομικού τομέα μας οδήγησαν στην αναταραχή στην οποία βρισκόμαστε σήμερα και είναι δυσαρεστημένοι με την αντίδραση" των αρχών, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Fed μιλώντας στη μικτή οικονομική επιτροπή του Κογκρέσου, στην Ουάσινγκτον.

"Μέχρι ενός σημείου, δεν μπορώ να τους κατηγορήσω για κάτι. Είναι σίγουρο ότι με την ανεργία στο 9% και μια πολύ αδύναμη οικονομική ανάπτυξη, η κατάσταση δεν είναι πολύ καλή. Για αυτό διαμαρτύρονται", τόνισε.

Το κίνημα της "Κατάληψης της Γουόλ Στριτ" καταγγέλλει τις ανισότητες που αυξάνονται "σε μια εποχή όπου οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες θέτουν το κέρδος πάνω από τον άνθρωπο, το συμφέρον τους πάνω από τη δικαιοσύνη, την καταπίεση πάνω από την ισότητα, διοικούν τα κράτη". Το κίνημα ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου και σταδιακά αρχίζει να εξαπλώνεται και σε άλλες μεγάλες αμερικανικές πόλεις.