Ο ηθοποιός Σον Πεν έφτασε σήμερα στη Βεγγάζη της Λιβύης, το επίκεντρο της εξέγερσης που ανέτρεψε τον Μουάμαρ Καντάφι, προκειμένου να εκτιμήσει τις ανάγκες που έχει ο λιβυκός λαός για ανθρωπιστική βοήθεια.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός συμμετείχε την Παρασκευή σε μια διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου για να καταγγείλει, μαζί με χιλιάδες Αιγυπτίους, τους χειρισμούς του στρατού μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ, τον περασμένο Φεβρουάριο.

"Αυτή είναι η πρώτη μου επίσκεψη στη Λιβύη, μια χώρα που με εξάπτει. Η Αραβική Άνοιξη με εμπνέει και βρίσκομαι εδώ για να πάρω μια ιδέα του τι είδους ανθρωπιστική βοήθεια μπορεί να χρειάζεται", είπε ο Σον Πεν κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης.

"Αυτά που συμβαίνουν σε αυτήν την περιοχή του κόσμου είναι φανταστικά (...) είτε πρόκειται για την Τυνησία, την Αίγυπτο ή τη Λιβύη", πρόσθεσε, κάνοντας το σήμα της νίκης προς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτεί.

Ο Σον Πεν θα μείνει στη Λιβύη "μερικές ημέρες" και θα συναντηθεί με εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων αλλά και με αξιωματούχους του νέου καθεστώτος.