Ένα περίεργο παιχνίδι παίζεται τα τελευταία 24ωρα στη διαδικτυακή κοινότητα, και ειδικά στο twitter όπου οι hackers Anonymous φαίνονται ότι προχωρούν σε ένα βαθύ σχίσμα μετά την πρόσκληση για επίθεση στη Wall Street.
Η ιστορία ξεκίνησε όταν εμφανίστηκε ένα προειδοποιητικό βίντεο των Anonymous που προειδοποιούσε για μεγάλη κυβερνοεπίθεση στη Wall Street:

«Δεν μπορούμε πλέον να μένουμε σιωπηλοί όταν ο πληθυσμός αναγκάζεται να χάσει όλη του την περιουσία στο όνομα του κέρδους. Θα δείξουμε στον κόσμο ότι μένουμε πιστοί στην ιδεολογία μας. Στις 10 Οκτώβρη, ο δείκτης της Νέας Υόρκης θα διαγραφεί από το Ίντερνετ. Περιμένετε τη μέρα που ποτέ δε θα ξεχαστεί».

Το βίντεο δημοσιεύτηκε και στο λογαριασμό του twitter Anon_Central.Η ιστορία όμως περιπλέκεται όταν ένα άλλος λογαριασμός, ο Anonops έγραψε:

«Το λέμε ξεκάθαρα: Δεν θα επιτεθούμε στη Wall Street. Μην γελιέστε από αυτούς που θέλουν να δουν το κίνημα των Καταληψιών της Wall Street να αποτυγχάνει».

Μετά από λίγο το Anon_Central έγραψε: «Άρα, το να διαδηλώνεις εναντίον της Mastercard, Visa, Paypal δεν είναι τρομοκρατική επίθεση, αλλά η διαδήλωση εναντίον της Wall Street; Παρακαλώ εξηγήσου Anonops».

Στο συγκεκριμένο tweet δεν δόθηκε απάντηση, όμως ανακοίνωση στο Pastebin έγραφε:

«Είμαστε οι Anonymous! Πρόσφατα έγινε κάτι πολύ άσχημο. Πρέπει να είστε προσεκτικοί με το ποιος δηλώνει μέλος της ομάδας. Η επιχειρήση εναντίον της Wall Street είναι μα...ίες. Πρόκειται για δάκτυλο της κρατικής αστυνομίας που θέλουν να υποβαθμίσουν ο κίνημα της Wall Street».

Το ποιοι τελικα είναι αυθεντικά Ανώνυμοι παραμένει μέχρι στιγμής μυστήριο, πάντως το σίγουρο είναι ότι περνούν την πρώτη κρίση ως ομάδα αντίστασης και σίγουρα πρόκειται για κάτι σαν προβοκάτσια...


Άγγελος Ανδρέου