«Συγκεχυμένο» και «ανεξήγητο» χαρακτήρισε η Χίλαρι Κλίντον το ψήφισμα του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Unesco υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως μέλους των Ηνωμένων Εθνών. Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της Παλαιστίνης και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Ηνωμένες Πολιτείες να διακόψουν τη συνεισφορά τους στην Unesco.

«Πρέπει να πω ότι μου φαίνεται συγκεχυμένο και ανεξήγητο, όργανα των Ηνωμένων Εθνών να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις για το καθεστώς ενός κράτους, την ίδια ώρα που το ζήτημα αυτό έχει παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», υπογράμμισε η Κλίντον, «Πιστεύω ότι η διαδικασία αυτή είναι αρκετά ασυνήθιστη».

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Unesco ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία -40 στις 58 ψήφους- ψήφισμα με το οποίο ζητείται να αποκτήσει η Παλαιστίνη το καθεστώς πλήρους μέλους του ΟΗΕ.

Το ψήφισμα αυτό προωθήθηκε από την ομάδα των αραβικών χωρών της Unesco και θα υποβληθεί στο τέλος του μήνα για επικύρωση στη Γενική Συνέλευση του επιστημονικού και πολιτιστικού οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.
TAGS