Μια ιδιαιτέρως αποκαλυπτική έρευνα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι οδηγοί ταξί ανά την Ευρώπη ήρθε στο φώς από την Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.
Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, κατά γενική ομολογία οι υπηρεσίες των οδηγών ταξί βρίσκονται σε απογοητευτικό επίπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό, πως σε καμία πόλη της Ευρώπης οι υπηρεσίες δεν κρίθηκαν ως εξαιρετικές, ενώ μόλις 7 πόλεις κρίθηκαν ως απλά καλές. 

Οι εφτά αυτές πόλεις είναι η Βαρκελώνη, το Βερολίνο, η Κολωνία, η Λισαβόνα, το Μιλάνο, το Μόναχο και το Παρίσι.

Αντίθετα, σε 8 πόλεις οι υπηρεσίες ταξί κρίθηκαν ανεκτές, ενώ σε 6 πόλεις ((Άμστερνταμ, Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Πράγα, Ρώμη και Βιένη) κρίθηκαν κακές.

Μία πόλη της Ευρώπης απέκτησε το στίγμα των πιο κακών υπηρεσιών ταξί της Ευρώπης: Η Λιουμπλιάνα.

Το βασικό μειονέκτημα που διαπιστώθηκε ήταν οι παρακάμψεις -- έγιναν 82 στις 220 "κούρσες"-- που επιμηκύνουν τη διαδρομή.

Η πλειοψηφία αυτών γινόταν τη νύχτα. Η μεγαλύτερη παράκαμψη καταγράφηκε στο Αμβούργο, όπου η διαδρομή που έγινε ήταν η εικοσαπλάσια από την απευθείας που θα μπορούσε να έχει ακολουθηθεί.

Οι μισοί επίσης από τους οδηγούς ταξί δεν μπορούσαν να μιλήσουν ή να καταλάβουν αγγλικά, το οποίο δεν διευκόλυνε την κατανόηση ή την ανταλλαγή πληροφοριών με τους πελάτες.

Άλλα μειονεκτήματα που εντοπίστηκαν είναι η οδήγηση, το παζάρεμα και οι προσπάθειες αισχροκέρδειας σε βάρος του πελάτη όσον αφορά την τιμή και η άρνηση των οδηγών ταξί να πάρουν πελάτες που ήθελαν να κάνουν διαδρομές που θεωρούνται "πολύ μικρές".

Κατά την έρευνα αυτή εξετάστηκαν 220 οδηγοί ταξί σε 22 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις μεταξύ της 7ης Μαΐου και της 22ας Ιουνίου.


Πηγή: ΑΠΕ