Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης, με δήλωση στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος", ξεκαθαρίζει πως δεν προκύπτει θέμα άρσης της ασυλίας του προέδρου Χριστόφια για να υποβληθεί σε ποινική ανάκριση σε σχέση με την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να μελετά θέμα υποβολής σχετικού αιτήματος στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η απόφαση αυτή λήφθηκε, όπως τόνισε, μετά τη μελέτη του πορίσματος της Αστυνομίας αλλά και αφού έλαβε υπόψη την αναφορά του πορίσματος Πολυβίου, σε σχέση με το κεφάλαιο για τις ποινικές ευθύνες.

"Κατά την κρίση μου", δηλώνει, "δεν υφίστανται ποινικά αδικήματα, που να μπορούν να χαρακτηριστούν ως ατιμωτικής ή ηθικής αισχρότητας, να δικαιολογούν την υποβολή αιτήματος για άρση της ασυλίας του Προέδρου στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αν υποβαλλόταν τέτοιο αίτημα, το Ανώτατο δεν θα είχε πολλή δυσκολία να το απορρίψει".

Για το αν προκύπτουν ζητήματα για μετά τη λήξη της θητείας του Προέδρου, το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο: Δεν μπορεί να διωχθεί για αδίκημα "τελεσθέν υπ΄ αυτού εν τη ασκήσει του λειτουργήματός του".