Προβλήματα στην κίνηση των τρένων στη Γαλλία σήμερα εξαιτίας των στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν οι ελεγκτές μετά την επίθεση που δέχθηκε χθες συνάδελφός τους, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εθνικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF Γκιγιόμ Πεπί.
"Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στα δρομολόγια των TER (τοπικά τρένα) και των TGV (τρένα υψηλής ταχύτητας). Από τα τραίνα αυτά κινείται ένα στα τρία ή ένα στα τέσσερα", τόνισε ο Πεπί στο RTL.

Αντίθετα, "σχετικά ομαλή" είναι η κίνηση των τραίνων στην περιοχή του Παρισιού και "ομαλή" στα τραίνα Thalys και Eurostar.

Τα προβλήματα στην κίνηση των τρένων σημειώνονται εξαιτίας των στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν στην πλειοψηφία τους οι ελεγκτές μετά την επίθεση που δέχθηκε χθες το βράδυ συνάδελφός τους από έναν ψυχικά διαταραγμένο άνδρα σε ένα τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Λυόν-Στρασβούργο. Το θύμα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή από τους γιατρούς του νοσοκομείου της Μπεζανσόν όπου νοσηλεύεται.

Ο Πεπί κάλεσε τους ελεγκτές να επιστρέψουν την εργασία τους υποστηρίζοντας ότι "η τιμωρία των ταξιδιωτών δεν είναι η σωστή αντίδραση", ενώ πρόσθεσε ότι η διεύθυνση της εταιρείας θα συναντηθεί σήμερα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για το θέμα αυτό.