Ο διαμεσολαβητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο διάλογο Σερβίας-Κόσοβου Ρόμπερτ Κούπερ, μετά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι, συναντάται σήμερα στην Πρίστινα με εκπροσώπους των θεσμών του Κοσόβου. Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Πρίστινας στο διάλογο με το Βελιγράδι Εντίτα Ταχίρι επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με τον κ. Κούπερ, ο οποίος θα την ενημερώσει για τις θέσεις του Βελιγραδίου όσον αφορά τη συνέχιση των συνομιλιών.

Η κ. Ταχίρι δήλωσε ότι από τις Βρυξέλλες προτάθηκε ο επόμενος γύρος του διαλόγου των δύο πλευρών να διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου, αλλά πρόσθεσε ότι η Πρίστινα θα αποφασίσει μετά τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Κούπερ κι εφ’ όσον λάβει διαβεβαιώσεις ότι στις συνομιλίες θα συζητηθούν μόνον τεχνικής φύσης ζητήματα.

Όπως υπογράμμισε, για την Πρίστινα προέχουν η υλοποίηση των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα και η συνέχιση των συνομιλιών για τα θέματα που αφορούν την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες και την περιφερειακή συνεργασία.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Βελιγραδίου στο διάλογο με την Πρίστινα Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς δήλωσε μετά τη συνάντησή του, την περασμένη Παρασκευή, με τον κ. Κούπερ, ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί εφ΄όσον επιλυθεί το ζήτημα των διοικητικών διαβάσεων στο βόρειο Κόσοβο, στα σύνορα με τη Σερβία.