Ο πρόεδρος του σερβικού Εθνικού Συμβουλίου για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Ράσιμ Λιάγιτς, δεν αναμένει η αύξηση της αμοιβής για κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στους καταζητούμενους για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάτζιτς να συμβάλει στον εντοπισμό τους.

Ο κ. Λιάγιτς εκτίμησε ότι είναι ένα ακόμη μέτρο που αποδεικνύει «την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα του κράτους, στη δημιουργία κλίματος ότι είναι αναγκαίο η ιστορία αυτή να λήξει το συντομότερο δυνατό».

«Κεντρικό σημείο», ήταν και είναι το έργο των υπηρεσιών ασφαλείας, είπε ο κ. Λιάγιτς, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό "TV Pink".

O κ. Λιάγιτς, ο οποίος είναι υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, υπενθύμισε ότι η ζημία από το γεγονός ότι ο Μλάντιτς δεν βρίσκεται στις φυλακές του ICTY υπολογίζεται σε δισεκατομμύρια.

Η σερβική κυβέρνηση αποφάσισε να δεκαπλασιάσει το ποσό της αμοιβής για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου, πρώην διοικητή του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, από το ένα εκατομμύριο στα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, αποφασίστηκε να αυξηθεί η αμοιβή και για τον καταζητούμενο, Γκόραν Χάτζιτς, από 250.000 ευρώ στο ένα εκατομμύριο ευρώ.