Περισσότεροι πλούσιοι Βρετανοί σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τον Αύγουστο, με τη Γαλλία να είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για τη νέα τους ζωή, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την τράπεζα Lloyds TSB.
Πλέον το 17% των πλούσιων Βρετανών επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα τους τα επόμενα δύο χρόνια, έναντι του 14% που εξέφραζε αυτή την επιθυμία έξι μήνες νωρίτερα, σύμφωνα με την έρευνα της Lloyds TSB International Wealth που διενεργήθηκε σε 1.057 ανθρώπους που ανήκουν στο 5% των πιο πλούσιων Βρετανών.

Ο πρώτος λόγος που αναφέρουν είναι η εγκληματικότητα, σε ποσοστό 61% έναντι του 43% πριν έξι μήνες, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε πολλές αγγλικές πόλεις από τις 6 έως τις 10 Αυγούστου.

"Τα επεισόδια του Αυγούστου, η αύξηση των φόρων και η άνοδος του κόστους ζωής έχουν κηλιδώσει τη ζωή στη Βρετανία για κάποιους πλούσιους", δήλωσε ο Νίκολας Μπόις Σμιθ γενικός διευθυντής της Lloyds TSB International Wealth.

Οι προορισμοί που προτιμούν οι πλούσιοι Βρετανοί που σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους είναι η Γαλλία σε ποσοστό 21%, η Ισπανία (15%) και οι ΗΠΑ (11%).