Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα το πρωί 129 άτομα στη Βοστόνη, όταν διέλυσε μια διαδήλωση κατά της Wall Street, σε μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις από την έναρξη του κινήματος. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βοστόνης, Έντι Κρίσπιν, δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη συγκέντρωση. "Όλοι όσοι συνελήφθησαν το επέλεξαν", πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία τους είχε καλέσει να διαλυθούν ησύχως.

Στην ιστοσελίδα του το κίνημα γράφει ότι "εκατοντάδες αστυνομικοί με εξάρτυση για την καταστολή ταραχών επιτέθηκαν βίαια" στους διαδηλωτές. Ωστόσο, στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην ίδια ιστοσελίδα εικονίζονται αστυνομικοί χωρίς κράνος και εξάρτυση να περνούν πλαστικές χειροπέδες σε διαδηλωτές. Σύμφωνα με τον Κρίσπιν, οι διαδηλωτές είχαν πάρει άδεια να διαδηλώσουν στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Ντιούι, όμως "ο αριθμός τους αυξήθηκε και επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους".

Ο δήμαρχος της πόλης, Τόμας Μενίνο, δικαιολόγησε την αστυνομική επιχείρηση λέγοντας στην εφημερίδα Μπόστον Γκλόουμπ ότι "σέβεται την ελευθερία της έκφρασης" αλλά ο ίδιος πρέπει "να φροντίσει μια πόλη" και ότι "η πολιτική ανυπακοή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή". Το κίνημα ζήτησε δωρεές προκειμένου να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 4.000 δολάρια για να καλυφθούν τα νομικά έξοδα των συλληφθέντων.

Παράλληλα, το κίνημα "Occupy Wall Street" θα μεταφέρει σήμερα τις κινητοποιήσεις του έξω από τα σπίτια πάμπλουτων στελεχών καθώς ο πρόεδρος της Goldman Sachs Λόιντ Μπλάνκφεϊν ακύρωσε την ομιλία του σε ένα κολέγιο της Νέας Υόρκης.

Οι ακτιβιστές σκοπεύουν να διαδηλώσουν στην Άπερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν και να κάνουν μια "Περιοδεία στους Δισεκατομμυριούχους" ώστε να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους για τις οικονομικές ανισότητες στα σπίτια του Ρούπερτ Μέρντοκ της News Corp, του διευθύνοντα συμβούλου της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον και άλλων.

"Ακολουθήστε μας σε ένα περίπατο στα σπίτια μερικών στελεχών τραπεζών και εταιρειών που δεν πληρώνουν φόρους, καταργούν θέσεις εργασίας, εμπλέκονται σε απάτες (...) και όλα αυτά ενώ δίνουν μπόνους στους εαυτούς τους" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση Κοινότητες για την Αλλαγή, μία από τις πολλές που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Την Πέμπτη οι φοιτητές σχεδιάζουν μια διαμαρτυρία αλληλεγγύης σε 56 κολέγια και πανεπιστήμια ενώ το Σάββατο οργανώνονται μεγάλες διαδηλώσεις κατά της οικονομικής ανισότητας σε όλες τις ΗΠΑ.