Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιβεβαίωσε σήμερα ότι το Ισραήλ και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς υπέγραψαν συμφωνία για την απελευθέρωση του Ισραηλινού δεκανέα Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος κρατείται στη Γάζα εδώ και πέντε χρόνια. Κατά την σύγκληση του υπουργικού του συμβουλίου για την έγκριση της συμφωνίας αυτής που αφορά την ανταλλαγή του Σαλίτ με Παλαιστίνιους κρατούμενους, ο Νετανιάχου σημείωσε ότι έδωσε εντολή στους διαπραγματευτές που συναντήθηκαν στην Αίγυπτο να μονογράψουν τη συμφωνία αυτή την περασμένη Πέμπτη.

"Σήμερα η συμφωνία οριστικοποιήθηκε και την υπέγραψαν και οι δύο πλευρές", δήλωσε ο Νετανιάχου στο υπουργικό του συμβούλιο.

Οι δηλώσεις Νετανιάχου μεταδόθηκαν απευθείας από την ισραηλινή τηλεόραση.

 "Φέρνω ενώπιον της κυβέρνησής μου μια συμφωνία, η οποία θα φέρει τον Γκιλάντ σώο και αβλαβή πίσω στο σπίτι του και την οικογένειά του", σημείωσε ο Νετανιάχου.

"Αν όλα πάνε βάσει του σχεδίου, ο Γκιλάντ θα γυρίσει στο Ισραήλ τις ερχόμενες μέρες", προσέθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι τηλεφώνησε στην οικογένεια του Ισραηλινού στρατιώτη και τους είπε ότι τήρησε την υπόσχεσή του να φέρει πίσω το παιδί τους.