Συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς για την απελευθέρωση του Σαλίτ


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιβεβαίωσε σήμερα ότι το Ισραήλ και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς υπέγραψαν συμφωνία για την απελευθέρωση του Ισραηλινού δεκανέα Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος κρατείται στη Γάζα εδώ και πέντε χρόνια. Κατά την σύγκληση του υπουργικού του συμβουλίου για την έγκριση της συμφωνίας αυτής που αφορά την ανταλλαγή του Σαλίτ με Παλαιστίνιους κρατούμενους, ο Νετανιάχου σημείωσε ότι έδωσε εντολή στους διαπραγματευτές που συναντήθηκαν στην Αίγυπτο να μονογράψουν τη συμφωνία αυτή την περασμένη Πέμπτη.

"Σήμερα η συμφωνία οριστικοποιήθηκε και την υπέγραψαν και οι δύο πλευρές", δήλωσε ο Νετανιάχου στο υπουργικό του συμβούλιο.

Οι δηλώσεις Νετανιάχου μεταδόθηκαν απευθείας από την ισραηλινή τηλεόραση.

 "Φέρνω ενώπιον της κυβέρνησής μου μια συμφωνία, η οποία θα φέρει τον Γκιλάντ σώο και αβλαβή πίσω στο σπίτι του και την οικογένειά του", σημείωσε ο Νετανιάχου.

"Αν όλα πάνε βάσει του σχεδίου, ο Γκιλάντ θα γυρίσει στο Ισραήλ τις ερχόμενες μέρες", προσέθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι τηλεφώνησε στην οικογένεια του Ισραηλινού στρατιώτη και τους είπε ότι τήρησε την υπόσχεσή του να φέρει πίσω το παιδί τους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο