Συνέχεια στις αποκαλύψεις για μέλη της λεγόμενης κυβέρνησης στα κατεχόμενα, που είναι κάτοχοι διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, δίδει σήμερα η εφημερίδα "Γενί Ντουζέν".
Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του "υπουργού" Εξωτερικών Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, κατά τη συνάντησή του με μέλη της επιτροπής εξωτερικών, ότι περίπου 100.000 Τουρκοκύπριοι, κυρίως νέοι, είναι κάτοχοι διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η εφημερίδα (που πρόσκειται στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα) είχε δημοσιεύσει χθες αυτούσιο το έγγραφο του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αποδεικνύει ότι και ο κ. Οζγκιουργκιούν είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου.

Σήμερα, η εφημερίδα επανέρχεται, δημοσιεύοντας και πάλι αυτούσια τα έγγραφα που δείχνουν ότι διάφοροι "υπουργοί" στα κατεχόμενα είναι κάτοχοι διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, τα έγγραφα αφορούν τον "υπουργό" δημοσιονομικών Ερσίν Τατάρ, τον "υπουργό" οικονομικών και ενέργειας Σουνάτ Ατούν, τον "υπουργό" παιδείας, νεολαίας και αθλητισμού Κεμάλ Ντουρούστ και τον "υπουργό" υγείας Αχμέτ Κασίφ.

Η εθνικιστική εφημερίδα "Βολκάν" αναφέρεται σήμερα στο ίδιο θέμα, γράφοντας ότι υπεύθυνος για τη διαρροή των εγγράφων αυτών στα ΜΜΕ, είναι ο Ασίμ Ακάνσοϊ, ΓΓ του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής του προσωπικού γραφείου του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, όταν ο δεύτερος ήταν "πρόεδρος".


Πηγή: ΑΠΕ