Πάνω που πήγε να βρει την ηρεμία του έπειτα από τις περιπέτειες με την Ναφισάτου Ντιαλό στις ΗΠΑ και την Τριστάν Μπανόν στη Γαλλία, ο Ντομινίκ Στρος-Καν βρήκε νέο μπελά. Το όνομά του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ εμπλέκεται στις έρευνες που διεξάγουν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο εξάρθρωσης κυκλώματος πορνείας, στην πόλη Λιλ της βόρειας Γαλλίας και στο γειτονικό Βέλγιο.

Πηγές που επικαλούνται ορισμένα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μία γυναίκα που ερευνάται για συμμετοχή στο κύκλωμα, κατέθεσε στις αρχές ότι ο Στρος-Καν ήταν τακτικός πελάτης.

Ο ίδιος ο Στρος-Καν δηλώνει μέσω των των συνηγόρων του και συγκεκριμένα του Ανρί Λεκλέρκ, πως θέλει να καταθέσει «για να μπει τέλος σε αυτούς τους επικίνδυνους υπαινιγμούς», έχοντας υποβάλει γραπτό αίτημα στις αρχές, αλλά προς το παρόν δεν έχει κληθεί να καταθέσει.

Στο πλαίσιο των ερευνών τέθηκαν υπό κράτηση τρία διευθυντικά στελέχη του πολυτελούς ξενοδοχείου Κάρλτον, ενώ διατάχθηκε να κλείσουν προσωρινά τρία ξενοδοχεία, μεταξύ αυτών και το συγκεκριμένο.

Ο δικηγόρος ενός εκ των στελεχών του ξενοδοχείου, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση, δήλωσε ότι η έρευνα πρέπει να επεκταθεί, ενώ υπάρχουν μάλιστα αναφορές, ότι στο κύκλωμα πορνείας εμπλέκονται και στελέχη της αστυνομίας.