Ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Σουλτάν μπεν Αμπέλ Αζίζ, απεβίωσε, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, είδηδη που επιβεβαίωσαν και τα ανάκτορα στο Ριάντ. Πηγές του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που δεν κατονομάζονται δημοσιοποίησαν την πληροφορία αυτή, σύμφωνα με το CΝΝ.

Τα Ανάκτορα της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν το θάνατο του πρίγκιπα μετέδωσε το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA και το τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας."Με βαθιά λύπη ο βασιλιάς Αμπντάλα μπεν Αμπντέλ Αζίζ πενθεί το θάνατο του αδελφού του και διαδόχου του θρόνου, του πρίγκιπα Σουλτάν, ο οποίος πέθανε νωρίς σήμερα το πρωί, εκτός του βασιλείου, ύστερα από μακρά νόσο", τονίζεται.

Ετεροθαλής αδελφός του βασιλιά Αμπντάλα, ο 86χρονος πρίγκιπας διάδοχος και υπουργός Αμυνας της χώρας του βρισκόταν από τον Ιούνιο στις ΗΠΑ εξαιτίας των προβλημάτων υγείας. Τον Ιούλιο είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Τη λύπη της για τον θάνατο του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας εξέφρασε η αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία δήλωσε ότι οι δεσμοί των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία είναι "ισχυροί και διαρκείς".