Τριάντα άνθρωποι συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Νέα Υόρκη, μεταξύ τους ο διανοούμενος Κόρνελ Ουέστ, στη διάρκεια διαδήλωσης στο Χάρλεμ στην οποία μετείχαν μέλη του κινήματος "Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ". Εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι διαδηλωτές συνελήφθησαν γιατί "εμπόδιζαν την είσοδο" σε ένα αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ και τούς απαγγέλθηκε η κατηγορία της προσβολής της δημόσιας τάξης.

Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονταν στο Χάρλεμ, σύμφωνα με την Ένωση Αστικών Ελευθεριών της Νέας Υόρκης, για να καταγγείλουν την επίμαχη πρακτική της αστυνομίας να συλλαμβάνει άτομα στα οποία διενεργεί σωματική έρευνα για να διαπιστώσει αργότερα ότι δεν φέρουν όπλα.

Ο Κόρνελ Ουέστ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και υπέρμαχος των δικαιωμάτων του πολίτη αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα, σύμφωνα με ένα βίντεο του κινήματος των "Αγανακτισμένων" της Νέας Υόρκης .

Το κίνημα "Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ" οργανώνει καθημερινά ή προσφέρει τη στήριξή του σε μικρές διαδηλώσεις, σε συντονισμό σε άλλες οργανώσεις ή τοπικά συνδικάτα.