Επιβεβαιώνεται πλήρως η προ δεκαπενθημέρου είδηση του "Φιλελευθέρου" για πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, να επισκεφθεί την πλατφόρμα "Νoble Ηomer Ferington" σε μια "επικοινωνιακή κυρίως κίνηση" με μηνύματα εντός και εκτός Κύπρου. Η επίσκεψη στο οικόπεδο 12 "Αφροδίτη" θα γίνει την Τρίτη με ελικόπτερο και εκεί θα τον υποδεχθεί ο επικεφαλής της πλατφόρμας κ. Σιέρατον.

Προηγουμένως θα ταξιδεύσουν στην πλατφόρμα με πλοίο 12 μόνο δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και εικονολήπτες, όπως προβλέπει ο προγραμματισμός που έγινε.

Στο μεταξύ, εντείνεται ο προβληματισμός των συνεργατών της Κύπρου, για την απουσία αποφάσεων. Ο αντιπρόεδρος της Νoble Energy και υπεύθυνος για τη διεθνή δραστηριότητα της εταιρείας, Ρότνεϊ Κουκ, ήρθε στην Κύπρο και συνάντησε την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πραξούλα Αντωνιάδου. Πληροφορίες του "Φιλελευθέρου " αναφέρουν ότι έφυγε χωρίς για ακόμα μια φορά να πάρει αρνητική ή θετική απάντηση σε πρόταση που υπέβαλε στη Δημοκρατία στις 14 Απριλίου.