Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου επέκρινε σήμερα με σθεναρό τρόπο, με δηλώσεις του στο Βουκουρέστι, "την αναποφασιστικότητα των ηγετών της ευρωζώνης" που κάνει πολύ κακό "όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα Βαλκάνια", συμπεριλαμβανομένων μελών της ΕΕ στην περιοχή, που οι κυβερνήσεις τους "επιτίθενται" με χρονική αφετηρία το '10 στα δημόσια ελλείμματα.
"Ολόκληρη η περιοχή των Βαλκανίων έχει μολυνθεί από ενα έλλειμμα εμπιστοσύνης", λόγω της (οικονομικής) κατάστασης στην Ελλάδα (...) "Οι ηγέτες της ευρωζώνης, που χωρίς τέλος καθυστερούν μιαν απόφαση για την Ελλάδα, κάνουν πολύ κακό και όχι μόνον στην Ελλάδα".

Ρουμανία (σ.σ.:δεν ανήκει στη 17μελή ευρωζώνη) δεν μπορεί να πληρώνει --χωρίς κανένα χρονικό προσδιορισμό-- την αναποφασιστικότητα των ηγετών της ευρωζώνης", υπογράμμισε στις ίδιες δηλώσεις ο πρόεδρος Μπασέσκου.

"Ηδη, πληρώνουμε το τίμημα των πολύ υψηλών επιτοκίων των (εμπορικών) τραπεζών της ευρωζώνης, ώστε αυτές να εδραιωθούν, μέσω ακριβώς των θυγατρικών τους που λειτουργούν στη χώρα μας", πρόσθεσε ο πρόεδρος Μπασέσκου.