Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά, χωρίς αποτέλεσμα, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Κύριο θέμα συζήτησης, ήταν η αύξηση της συντάξιμης ηλικίας, με το οποίο ο «Καβαλιέρε» θα ήθελε να απαντήσει στο αίτημα των Βρυξελλών για άμεσες μεταρρυθμίσεις. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, όμως, όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση Rai, δεν κατάφερε να κάμψει τις αντιρρήσεις του επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσι.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρόκειται να δειπνήσει με τον Μπόσι και τον υπουργό οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την εξέταση μιας βιώσιμης, νέας δέσμης μέτρων, που εκτός από το συνταξιοδοτικό, φέρεται να περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, ενδεχόμενη ευνοϊκή ρύθμιση φορολογικών χρεών και δημιουργία παιδικών σταθμών εντός των επιχειρήσεων, που θα προβλέπει, σε αντάλλαγμα, μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων.

Μέχρι αύριο το μεσημέρι, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται να έχει συγκληθεί νέο υπουργικό συμβούλιο. Όπως τονίζουν οι σχολιαστές, αν δεν εξασφαλισθεί η συναίνεση της Λέγκα, δεν αποκλείεται, τελικώς, ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός, να αναγκασθεί να υποβάλλει παραίτηση.