Έπειτα από τη τετραήμερη δημόσια έκθεση της σορού του Καντάφι -και μάλιστα σε ψυγείο κρεάτων- και τις θολές τις συνθήκες του θανάτου του, για τις οποίες η Τρίπολη αναγκάστηκε να διατάξει έρευνα, ο πρώην λίβυος ηγέτης, καθώς και ο γιός του Μουτασίμ ετάφησαν, τα ξημερώματα σε άγνωστη τοποθεσία, σύμφωνα με αξιωματούχο της λιβυκής κυβέρνησης.  "Ο Καντάφι και ο γιος του, ο Μουτάσιμ, ετάφησαν την αυγή σε μια μυστική τοποθεσία με τις αρμόζουσες τιμές. Αργότερα θα δώσουμε επισήμως στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες", δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος.

Ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος από τη Μισράτα -όπου είχαν εκτεθεί δημοσίως τα πτώματα σε μια πρώην αποθήκη κρεάτων- επιβεβαίωσε τις ταφές. Δήλωσε πως κοντά στα πτώματα των Μουάμαρ και Μουτάσιμ Καντάφι ετάφη και αυτό του πρώην υπουργού Άμυνας Αμπού Μπακρ Γιούνες Τζάμπερ.

Σύμφωνα με φρουρούς στην είσοδο της αγοράς στα προάστια της Μισράτα, όπου είχαν εκτεθεί τα πτώματα, μια πομπή τεσσάρων ή πέντε στρατιωτικών οχημάτων τα μετέφερε αργά χθες το βράδυ προς άγνωστη τοποθεσία.

Τρεις ιερωμένοι, οπαδοί του Μουάμαρ Καντάφι, προσευχήθηκαν και πραγματοποίησαν μια θρησκευτική τελετή πριν από τον ενταφιασμό, σύμφωνα με το μέλος του στρατιωτικού συμβουλίου της Μισράτα.

Ο πατέρας και δύο γιοι του πρώην υπουργού Άμυνας ήταν παρόντες όταν παρελήφθησαν τα πτώματα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.
TAGS