Ένα μωρό, μόλις 14 ημερών, βρέθηκε σώο στα ερείπια του φονικού σεισμού της 23ης Οκτωβρίου στην επαρχία Βαν της Τουρκίας, ανέφερε το πρακτορείο Reuters και τηλεοπτικά κανάλια της Τουρκίας. Η μητέρα του μωρού, το οποίο είναι κοριτσάκι, φέρεται ότι είναι επίσης ζωντανή κάτω από τα συντρίμμια ενός κτιρίου στο Έρτζις, την πόλη που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές από το σεισμό, και οι διασώστες προσπαθούν να την ανασύρουν δουλεύοντας κάτω από μια ψιλή βροχή, μετέδωσαν τα δίκτυα NTV και CNN-Turk.

Οι διασώστες και μέλη της Χωροφυλακής καταβάλλουν επί πολλές ώρες προσπάθειες για να ανασύρουν τη μικρή Αζρά, η οποία μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, και τη μητέρα της, την Σεμιχά, από τα συντρίμμια του διαμερίσματός τους, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Associated Press, ένα επταόροφο κτίριο κατέρρευσε επίσης δύο μέρες μετά από την εκδήλωση της κύριας σεισμικής δόνησης, κι ενώ οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων στα ερείπια.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (FICR) ανακοίνωσε σήμερα ότι εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τους σωρούς του μπετόν.

Σύμφωνα με τη FICR, η οποία επικαλείται στατιστικές της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, έχουν καταρρεύσει 2.256 κτίρια, κυρίως πολυκατοικίες.