Τους οκτώ έφθασαν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των τοπικών αρχών, οι νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη βορειοδυτική Ιταλία το τελευταίο 24ωρο. Σε πολλές περιοχές των περιφερειών της Λιγουρίας και της Τοσκάνης, με πρωτεύουσες την Γένοβα και την Φλωρεντία, χείμαρροι και ποταμοί υπερχείλισαν από τις αδιάκοπες νεροποντές, διεκόπη η πρόσβαση στους αυτοκινητόδρομους και πολλά τραίνα παρέμειναν εντός των σιδηροδρομικών σταθμών.

Στην κωμόπολη Μποργκέτο Βάρα έχασαν την ζωή τους τρία άτομα από πνιγμό ενώ το σύνολο των κατοίκων απομακρύνθηκε από αυτή. Προσωρινά καταλύματα, στήθηκαν στο τοπικό κλειστό γυμναστήριο. Έξω από την πόλη Μάσα Καράρα, μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή, μέσα στο αυτοκίνητό της, το οποίο παρασύρθηκε από τα ύδατα. Πέντε μικρές γέφυρες κατέρρευσαν εξ αιτίας της ανεξέλεγκτης ανόδου της στάθμης του νερού στον ποταμό Μάγκρα.

Η πρόσβαση στην παραθαλάσσια περιοχή Τσίνκουε Τέρε, κοντά στην πόλη Λα Σπέτσια, είναι εφικτή μόνον με τραίνο ή δια της θαλάσσιας οδού. Στο χωριό Μοντερόσο, δύο χιλιάδες άτομα παραμένουν απομονωμένα: δρόμοι έχουν κλείσει από νερά και λάσπες και είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα. Όπως τονίζει η δημόσια τηλεόραση Rai "οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες, οι περιοχές αυτές έχουν μείνει χωρίς τηλεφωνικές συνδέσεις, χωρίς τρόφιμα και με εκατοντάδες πλημμυρισμένα σπίτια που δεν μπορούν να κατοικηθούν".

Σήμερα το πρωί, το κύμα κακοκαιρίας επεκτάθηκε σε όλους τους κεντρικούς νομούς της χώρας, με βροχοπτώσεις και στην ιταλική πρωτεύουσα. Η πολιτική προστασία βρίσκεται σε επιφυλακή, αλλά, μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχουν σημειωθεί οι πλημμύρες που είχαν "γονατίσει" την Αιώνια Πόλη, πριν από έξι ημέρες.